Odana počast žrtvama Domovinskog rata u bivšem Mjesnom odboru Sveti Rok

Odana počast žrtvama Domovinskog rata u bivšem Mjesnom odboru Sveti Rok Odana počast žrtvama Domovinskog rata u bivšem Mjesnom odboru Sveti Rok

HRT

Dan zaštitnika sv. Roka, obilježen je paljenjem svijeća i sjećanjem na 32 žrtve Domovinskog rata, poginulih na području bivšeg Mjesnog odbora Sveti Rok, među kojima je i 16 branitelja stradalih u šumi Rosinjača.

U budućnosti ćemo nastojati da se ovaj datum, upiše u Gradskoj četvrti Gornji grad kao datum koji će generacijama, kada nas ne bude, biti obveza ali i podsjetnik na ono što se događalo u Domovinskom ratu”, istaknuo je na današnjem obilježavanju Zlatko Bebek, predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata „Sveti Rok” Osijek i dodao kako u udruzi, na čijem je čelu, već duže postoji nezadovoljstvo izjavama čelnika pojedinih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kako poginuli branitelji svoju žrtvu nisu dali za Hrvatsku kakvoj danas svjedočimo: „Oni su svoje živote položili za svoju obitelj, za slobodu. Oni su nama dali slobodu izbora, a za sve stvari nakon rata, što se god događalo, zasluge ili odgovornost, o čemu ne bih polemizirao, odgovornost nosimo isključivo mi”, zaključio je Bebek.