Odašiljači i veze u novouređenim prostorima

Odašiljači i veze u novouređenim prostorima Odašiljači i veze u novouređenim prostorima
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Tvrtka Odašiljači i veze otvorila je u Osijeku poslovnu zgradu u kojoj će biti smješteno dvanaestero djelatnika Regije istok. Na otvorenju prostora u Reisnerovoj ulici istaknuto je kako je riječ o nastavku investicijskoga zamaha radi zamjene dotrajale infrastrukture.

Novouređene prostore površine 330 četvornih metara otvorili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar državne imovine Mario Banožić, u društvu direktora Odašiljača i veza Mate Botice. Investicija je vrijedna 2 milijuna 700 tisuća kuna, a novi će prostori omogućiti bolje uvjete za rad te bolju povezanost s objektima koji su u nadležnosti regionalnog središta Osijek.

Butković je podsjetio da OIV ove godine slave 93 godine postojanja te da je od početka godine tvrtka već otvorila dva infrastrukturna objekta, na otoku Krku i u Zadarskoj županiji. „To je jedna od uspješnijih tvrtki u resoru mora, prometa i infrastrukture, koja prati trendove, inovativna je, ulaže u infrastrukturu i uspješno se priprema za veliki projekt izgradnje agregacijske infrastrukture koji su odobrili Europska komisija i Vlada Republike Hrvatske”, kazao je Butković.

Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je da su, nakon što je OIV iskazao potrebu za ovom lokacijom koja je bila u državnom vlasništvu, riješeni imovinsko-pravni odnosi, što je bio preduvjet za realizaciju projekta. "Odašiljači i veze strateški su važna tvrtka za Republiku Hrvatsku i tvrtka koja ima izuzetno puno potencijala. Kada je riječ o projektima kao što je bila rekonstrukcija ove zgrade, moram vas pohvaliti i reći da svakim novim projektom činite važan korak prema kvaliteti elektroničkih i komunikacijskih usluga u Hrvatskoj i njezinu okruženju”, rekao je ministar Banožić.

Direktor OIV-a Mate Botica rekao je kako poslovni prostori do sada nisu bili uređeni na odgovarajući način te da su, uz pomoć Ministarstva državne imovine i drugih dionika, kupili i u cijelosti obnovili ovaj objekt. "U mnogim krajevima, pa i u Slavoniji, imamo gustu mrežu odašiljača za distribuciju radijskih i televizijskih sadržaja, a naši ljudi na terenu održavaju takve objekte. Ovdje će biti naši tehničari i inženjeri koji rade na održavanju i po potrebi izlaze na intervencije, ali isto tako planiramo osnivanje novog korporativnog odjela, koji će imati nadležnost ne samo u Slavoniji, već i na području cijele Hrvatske", istaknuo je Botica i najavio zapošljavanja novih stručnjaka.

Objekt će biti spojen na optičku infrastrukturu kako bi se osigurao nadzor nad svim objektima u nadležnosti regionalnog središta i osigurala povezanost s internom mrežom.