Djelomično zatvoreno križanje Kanižlićeve i Strossmajerove

Djelomično zatvoreno križanje Kanižlićeve i Strossmajerove

Foto: SiB.net.hr

Zbog radova na postavljanju novih semaforskih konzolnih stupova na križanju Kanižlićeve i Strossmayerove uvedena je privremena regulacija prometa kojom će se spriječiti prometni zastoji .

Postojeće temelje semaforskih stupova (jugozapad i sjeveroistok u J. J. Strossmayera) potrebno je ukloniti te na njihovom mjestu izraditi nove temelje, a potom montirati opremu. Zbog toga su i semafori isključeni. Zbog dinamike izvođenja radova na postavljanju novih semaforskih konzolnih stupova na križanju Ulice J. J. Strossmayera i A. Kanižlića, križanje će djelomično biti zatvoreno za promet počevši od 29. rujna. Planirano vrijeme izvođenja radova je 10 dana.

Izvođači su do sada radove provodili uz sigurnosne prometne znakove, ali od 29. rujna isključeni su i semafori. Naime, postojeće temelje semaforskih stupova (jugozapad i sjeveroistok u J. J. Strossmayera) potrebno je ukloniti te na njihovom mjestu izraditi nove temelje, a potom montirati opremu.

Kako bi se spriječili prometni zastoji, prije svega u Ulici A. Kanižlića zbog otežanog ili gotovo nemogućeg uključivanja u promet lijevih skretača iz Ulice A. Kanižlića u Ulicu J. J. Strossmayera prema zapadu, prometni tok I. Gundulića - A. Kanižlića - J.J. Strossmayera - Višnjevac, će se obustaviti, te na križanju Ulica I. Gundulića-Sv. Roka preusmjeriti na Ulicu Sv. Roka prema sjeveru na Strossmayerovu, odnosno prema jugu na Ulicu Poljski put (Sljemensku ulicu).