Odličan početak sezone za osječke karataške klubove

Odličan početak sezone za osječke karataške klubove

foto: Jasmina Gorjanski

U Čakovcu je protekloga vikenda održan prvi karate turnir ove sezone na kojemu su nastupili i članovi dvaju osječkih karate klubova.

Član Karate kluba Osijek Žito Hrvoje Vidović u konkurenciji šest seniora osvojio je prvo mjesto pobjedama nad predstavnikom Walesa Christopha Buchingera i Virovitičanina Maksa Luke Šenjuge. Budući da je ovo prvi turnir predstojeće sezone i da je forma još u usponu, ovo je svakako ohrabrujući rezultat. Iz Karate kluba Osijek Žito na turniru je nastupila i Matea Cikoja koja je osvojila treće mjesto.

0-p8110021-a-1-f.jpgTrener Dražen Gorjanski zadovoljan je rezultatima iako smatra kako je Matei nedostajalo kondicije i ritmičnosti u kati: „Želi li Matea više, upravo će navedene slabosti u kati biti ključ njenog napretka. I Hrvoje i Matea lijepo su radili cijelo ljeto, ovladali su svim važnim elementima te nam sada predstoji spajanje svega naučenog. Prema pokazanom vrlo sam optimističan i nadam se da će ova i sljedeća godina pokazati njihove prave domete.“ – istaknuo je predsjednik KK Osijek Žito Gorjanski.

11947668_983621068346113_2234555872415161023_n.jpgTurnir u Čakovcu članovi Karate kluba Esseker iskoristili su za provjeru forme  pred kvalifikacijski turnir čiji će pobjednici predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore u Indoneziji. Kadetkinja u katama Anja Ćuk osvojila je 3. mjesto, dok je junior Leon Ifko ostao bez plasmana. Članovi KK Esseker idući će vikend nastupiti na turniru u Zagrebu kako bi se tempirala forma za odlučujući kvalifikacijski turnir u Rijeci.

U Karate klubu Esseker vrše upis novih članova utorkom i petkom u Osnovnoj školi Vladimira Becića od 19 sati, te ponedjeljkom i srijedom u Osnovnoj školi Retfala od 20 i 30. Sve obavijesti mogu se dobiti i telefonski na brojeve 098/438-200 i 091/203-12-07.