Održane Zlatne žice Slavonije i Šimunovo u Požegi

Održane Zlatne žice Slavonije i Šimunovo u Požegi Održane Zlatne žice Slavonije i Šimunovo u Požegi

foto HRT Radio Osijek/ D.Lončarić

U izravnom prijenosu ovogodišnjih Zlatnih žica Slavonije iz Požege Branimir Jovanovac primio je nagradu HRT Radio Osijeka za najljepši tekst. Danas je treći i posljednji dan Aurea Festa Požega, posvećen jazzu.

poz5118352007_4571949582830374_559044943639087099_n.jpg Na Zlatnim žicama Slavonije, najdugovječnijem tamburaškom festivalu, predstavljena je 21 nova tamburaška skladba. Uz doajene ovog tradicionalnog slavonskog glazbenog izričaja upoznali smo i nova imena, a sve je prošlo u skladu s uvjetima prilagođenima epidemiološkim mjerama. Festival je izravno prenosila Hrvatska televizija i Hrvatski radio. Nagradu za najslavonskiji tekst s prošlogodišnjeg festivala, koju dodjeljuje HRT Radio Osijek, ove je godine dobila pjesma „Šokadijo moja" autora Branimira Jovanovca, koju pjevaju Darko Ergotić i Šima Jovanovac. Nagradu je predao urednik Radio Osijeka Davor Lončarić.

Prema običaju, Zlatne žice Slavonije zatvorio je saborski zastupnik i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, nakon čega je uslijedio vatromet te Šimunovo u Požegi. Šima Jovanovac ovim je programom obilježio 55. godina karijere, na koju je svakako veliki utjecaj imala upravo Požega i požeški festival. Uz brojne glazbenike, gost Šimunova bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Danas je treći i posljednji dan Aurea Festa Požega, posvećen jazzu. Aurea Jazz Fest otvorit će u 19 i 30 Damir Kukuruzović Django Group, oko 20 i 30 započinje koncert Big Banda Požega s gostima te oko 22 sata Dino Dvornik Tribute Banda. (press Aurea Fest)