Orahovica će postati "mali Oxford"

Orahovica će postati "mali Oxford"

Od danas Orahovica prvi puta u svojoj povijesti ima neku visokoškolsku ustanovu - trogodišnji Sveučilišni preddiplomski studij fizioterapije Medicinskog fakulteta u Osijeku. Kandidata je bilo dvjestotinjak, a prvu je godinu upisalo trideset studenata.

Nastava će se izvoditi u Centru Crvenoga križa Merkur, gdje će biti smješteni studenti. Od iduće akademske godine, u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani, U Orahovici bi trebao krenuti i diplomski studij fizioterapije, čulo se na prigodnoj svečanosti kojom je obilježen početak rada ovog studija. "Moram prije svega reći da smo danas otvorili studij u kojem školujemo mlade ljude koji će po završetku zasigurno imati osigurano radno mjesto jer je fizioterapije iznimno tražena na tržištu rada. Dragi studenti, osim što ste prvi studenti, povijesna generacija grada Orahovice, dio ste studija koji je jedan od tri najpoželjnija u Republici Hrvatskoj. Ovdje imamo nešto najbolje od mlade hrvatske pameti, tu su najbolje izabrani studenti i za koje sam siguran da će postati magistri fizioterapije, jer već iduće godine u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani pokrećemo Diplomski studij fizioterapije u Orahovici", rekao je u prigodnom govoru dekan osječkog Medicinskog fakulteta Aleksandar Včev.
Orahovački gradonačelnik Josip Nemec nije krio zadovoljstvo i pokretanje studija u Orahovici nazvao je povijesnim danom za grad. Uvjeren je da je to tek početak te da će Orahovica doista postati "mali Oxford".
0310studijorahovica9.jpg