Osatina bi tužila Hajdukovića i Tomića - štiti ih saborski imuntet

Osatina bi tužila Hajdukovića i Tomića - štiti ih saborski imuntet

Domagoj Hajduković i Damir Tomić na konferenciji za novinare 13. lipnja 2018. (Foto: HRT/Željka Bačić)

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno uskratilo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ovih zastupnika Domagoja Hajdukovića i Damira Tomića. Zahtjev je podnijelaje tvrtka Osatina d.o.o. zbog, kako tvrde, kaznenih djela uvrede i klevete.

Međutim, budući da je riječ o privatnoj tužbi, Mandatno-imunitetno povjerenstvo, kao i u svim drugim slučajevima, držalo se dosadašnje prakse i odbacilo zahtjev osječke tvrtke.
Hajduković i Tomić na konferenciji za novinare 13. lipnja ove godine u Osijeku su kritizirali Ministarstvo poljoprivrede da danima ne poduzima ništa oko ekološkog zagađenja u đakovačkom prigradskom naselju Kuševac. Tom su prilikom ustvrdili da zbog nesnosnog smrada koji se širi s obližnjih privatnih farmi, ljudi ne mogu živjeti, otvoriti prozor, sušiti rublje, a smrad se osjeti i u Đakovu.
"Smrad je nesnosan. No, ono što je puno opasnije, jest zagađenje okoliša. Uzrok je zaorano stajsko gnojivo koje je bačeno u višestruko većim količinama od dopuštenog, a to je kancerogeni materijal koji ispiranjem tla dolazi u podzemne vode", kazao je tada Tomić. Iako SDP-ovci na toj konferenciji za novinare nisu nikoga naveli kao odgovornog, tvrtka Osatina očito se osjetila prozvanom u tim navodima jer je od Povjerenstva tražila pokretanje postupka uz obrazloženje da su "Hajduković i Tomić 'aludirali' da netko krši zakon pa je došlo do ekološkog zagađenja".