Osijek: Dan narcisa i brojnih zainteresiranih građana

Osijek: Dan narcisa i brojnih zainteresiranih građana Osijek: Dan narcisa i brojnih zainteresiranih građana

foto: N.Kraljik

Gradska liga protiv raka Osijek i Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC Osijek, Doma zdravlja Osijek i Medicinske škole Osijek i ove godine udružili su se s Osječanima u tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa.

Omiljena akcija održana je na Trgu Ante Starčevića u Osijeku od 10 do 13 sati.

Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena, želimo ukazati na važnost odlaska žena ali i muškaraca na redovite preglede dojki – upozorava tajnik Lige protiv raka Osijek Nikola Kraljik.

Narcise - simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Pozvali su žene, ali i muškarce koji također nisu pošteđeni od raka dojke da se pridruže , jer darujući narcise svojima najmilijima ujedno ih potaknete na redovito pregledavanje svojih dojki, kao i odlazak na preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke.

I ovoga puta svoju podršku u borbi protiv raka dali su i građani aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ u okviru projekta „Živjeti zdravo“ koji su se nakon redovite subotnje aktivnosti hodanja pridružili članicama Mammae kluba Osijek u obilježavanju Dana narcisa.

Ako zakasnimo, vjerojatnost da ćemo se izliječiti puno je manja.  Nikada ne smijemo zaboraviti da je rak izlječiv, ukoliko se otkrije na vrijeme !” - upozorila je predsjednica Mammae kluba Osijek Katica Andraši.