Osijek domaćin skupine EP u rukometu za žene

Osijek domaćin skupine EP u rukometu za žene

Od 8. do 13. prosinca ove godine Osijek i dvorana Gradski vrt bit će domaćini skupine EP u rukometu za žene u kojoj igraju Francuska, Slovačka, Crna Gora i Srbija.

Hrvatska će zajedno s Mađarskom, od 7. do 21. prosinca, organizirati Europsko prvenstvo u rukometu za žene. Utakmice će se igrati u šest različitih gradova: preliminarne utakmice u Mađarskoj odigrati će se gradovima Győr i Debrecen, dok će u Hrvatskoj nacionalni timovi igrati u Varaždinu i Osijeku. Ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva potpisali su danas predstavnici Grada Osijeka i Hrvatskog rukometnog saveza. Kako je istaknuo pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić, iz proračuna za suorganizaciju prvenstva je izdvojeno 400.000 kuna: "To ne uključuje dodatne troškove, u koje će biti uključeni, vjerujemo i Osječko - baranjska županiji i brojni sponzori, kako bi sve proteklo onako kako to Europsko prvenstvo zaslužuje. Dokazali smo puno puta do sada da smo odlični domaćini, pa ćemo tu tradiciju sigurno i nastaviti."

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza i Europskog prvenstva Silvio Njirić, izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom: "Hrvatski rukometni savez je ponosan potpisanim ugovoro. Uvjereni smo kako će organizacija biti vrhunska popun one iz 2009. kada je Osijek bio domaćin skupine za muško Svjetsko rukometno prvenstvo. Uvjereni smo kako će dvorane biti pune i jedva čekamo da prvenstvo počne." A Osijek i dvorana Gradski vrt bit će domaćini skupini D u kojoj igraju Francuska, Slovačka, Crna Gora i Srbija od 8. do 13. prosinca ove godine.