Osijek: Koordinacija gradova i općina kod župana Anušića

Osijek: Koordinacija gradova i općina kod župana Anušića Osijek: Koordinacija gradova i općina kod župana Anušića

fotografije: HRT/mp

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić sastao se u podne s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije na prvoj ovogodišnjoj koordinaciji jedinica lokalne samouprave. Predstavljen je i novoosnovani županijski odjel za kontinentalni turizam u Osijeku.

Uz raspravu o zajedničkim projektima i mogućnostima povezivanja institucija u njihovoj provedbi, glavna je tema bila kontinentalni turizam.

Pročelnica novoosnovanog županijskog Odjela za kontinentalni turizam u Osijeku - dr.sci. Ivana Čandrlić Dankoš istaknula je kako je prema podacima iz posljednje strateške studije hrvatskog turizma iskorišteno 3,7 posto raspoloživih sredstava iz područja turizma. Po njezinim riječima u Osječko-baranjskoj županiji, jednako tako, riječ je o malo projektnih ideja i njihovoj niskoj atraktivnosti.

"Govorimo o kontinentalnom turizmu, te o projektima socijalne skrbi, potrebama kulture i sporta, projektima i natječajima komunalne infrastrukture. Načelnike i gradonačelnike ta tema najviše zanima, jer je riječ o sredsvima kojima županija sufinancira projekte ili ih u cijelosti financira u njihovim općinama. Govorimo i o javnom prijevozu koji postaje pomalo problematičan u Osječko-baranjskoj županiji, jer koncesionari koji prevoze učenike i radnike imaju problem s financiranjem. A mi imamo problem što oni ukidaju jednu po jednu liniju" - izjavio je novinarima župan osječko-baranjski Ivan Anušić, najavivši, među ostalima i temu o  gospodarenju komunalnim otpadom.

Koordinacija OBŽ