Osijek: Predstavljena knjiga Jose Živkovića „Tragom pokorenih želja“

Osijek: Predstavljena knjiga Jose Živkovića „Tragom pokorenih želja“ Osijek: Predstavljena knjiga Jose Živkovića „Tragom pokorenih želja“

foto: HRT/mp

U Knjižari Nova predstavljena je knjiga Jose Živkovića "Tragom pokorenih želja". Prva zbirka Koraci u sjeni je iz 1988., a "Tragovi pokorenih želja“ dobila je nagradu A. B. Šimić za najbolju zbirku pjesama u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.

 Joso Živković rođen je 1. travnja 1960. godine u Kostrču, općina Orašje. Obrazovao se u Orašju i Zagrebu, dugo radio u inozemstvu, putovao i obišao sve konntinente. Objavljivao je u brojnim časopisima i sudjelovao na književnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je i brojnih nagrada, od kojih je potrebno istaknuti bosansko-hercegovačku nagradu A. B. Šimić za 2019. godinu. Pjesme su mu prevedene na mnoge jezike - nalaze se u mnogim zbirkama, antologijama i zbornicima pjesama u Europi i svijetu. Živković je član Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Društva pisaca u Bosni i Hercegovini i Društva novinara Bosne i Hercegovine. Osim putovanja koja ostavljaju trag i u njegovu pisanju, bavi se i slikarstvom.