Osijek: prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za kadete

Osijek: prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za kadete

fotografija Luka Mitar

Osijek je domaćin prvenstva Hrvatske u kategorijama kadetkinje/kadeti u stolnom tenisu. Natjecanje koje traje u Gradskom vrtu obišao je osječki dogradonačelnik Dragan Vulin .

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin rekao ja da mu je drago što se ovo prvenstvo održava u našem gradu i što je okupilo oko 250 mladih natjecatelja i natjecateljica. Uz zahvalu organizatorima, posebice je istaknuo ulogu roditelja i tenera u stvaranju nove generacije sportaša jer nema boljerg izbora za djecu od bavljenja sportom. "Osječka će gradska uprava podržati rad stolnoteniskih klubova, kao i svih drugih koji okupljaju mlade. Planiramo reorganizaciju sporta u Osijeku i raspodjelu sredstava i dvorana kako bismo institucionalno podržali razvoj sporta u gradu, da se ne zadrži sve na inicijativi pojedinaca i obiteljskim pričama, odnosno entuzijazmu i volji roditelja, već da i svi drugi imaju priliku uspjeti u nekom sportu. To će nam biti cilj u narednom razdoblju", najavio je Vulin.

Predsjednik kluba - organizatora, Stolnoteniskog kluba "Vodovod" Osijek, Alen Majić kaže da je epidemiološka situacija posljednjih godinu dana za sve sportaše bila pravi izazov, nije se moglo trenirati u kontinuitetu, no brojnost sudionika ovog natjecanja svjedoči da se ipak uspjelo. "Osijek je domaćin najboljih hrvatskih stolnotenisača u ovim kategorijama, a okupilo se 250 natjecatelja iz 41 hrvatskog kluba. Kada je o stolnom tenisu riječ, Hrvatska je podijeljena na osam regija. Ovakva se natjecanja inače održavaju u svibnju kako bi se obavio odabir za reprezentaciju i za međunarodna i svjetska prvenstva, no, zbog pandemije ovo se natjecanje održava krajem kolovoza", dodaje Majić. Kaže i da je stolni tenis prilično popularan u Osijeku i poziva sve koji žele nešto naučiti i igrati da se uključe u rad klubova.

Dragan Vulin Alen Majić (Stolni Tenis)