Osijek - stručni skup oftalmologa

Osijek - stručni skup oftalmologa

Foto: Radio Osijek, oftalmološki skup

"Suvremena dijagnostika i liječenje retinalnih bolesti u kliničkoj praksi"- tema je skupa koji se održava u Osijeku u organizaciji Hrvatskog društva za bolesti glave i vrata Slavonije i Baranje te Zavoda za očne bolesti KBC-a Osijek.

Inozemni i domaći predavači govore o suvremenim dijagnostičkim metodama i liječenju najčešćih bolesti stražnjeg segmenta oka. U posljednjih godinu i pol dana i u Osijeku se obavljaju operacije na tzv. stražnjem segmentu oka, kaže jedna od organizatorica dr. Tvrtka Benašić. Dodaje kako svakodnevno u ambulantama imaju 30-40 pacijenata s ovom problematikom, a do sada je obavljeno oko 200 operacija na stražnjem segmentu oka. Jedno od pet do šest hitnih stanja u oftalmologiji je ablacija retine ili odljepljenje mrežnice koja ujedno ugrožava vid i mora se djelovati hitno, rekao nam je predsjednik Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva, prof.dr. Tomislav Jukić.

Želja je Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva da se struka ravnomjerno razvija u svim hrvatskim bolničkim centrima kako se u posljednjih godinu i pol u Osijeku. To je znatno utjecalo prije svega na pacijente koji zbog hitnih oftalmoloških stanja više ne moraju ići u Zagreb. Skup o suvremenoj dijagnostici i liječenju retinalnih bolesti u kliničkoj praksi važan je i po tome jer je okupio značajna imena iz ove domene medicine a organizirali su ga mladi stručnjaci koji su svakodnevno u kontaktu s brojnim pacijentima.