"Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre"

"Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre"

Igor Delač i Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek povodom obilježavanja Dana grada Osijeka u nedjelju 5. prosinca organiziraju 3. Humanitarnu utrku "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre".

"Manifestacija će se održati u nedjelju 5. prosinca 2021. godine utrkama na 5km i 10km s početkom u 14:00 sati. Uz glavne utrke, u 13:30 sati predviđen je start promotivne utrke na 2km za sve rekreativce početnike, djecu, stariju braću, sestre, roditelje, bake, djedove... uz trčanje, šetnju i uživanciju", ističu organizatori koji utrku pripremaju u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i partnerima.
Start i cilj svih utrka je ispred Piccassovog spomenika na osječkoj Promenadi.
Sav prihod od startnina i donacija uplaćuje se Zavodu za hematologiju KBC-a Osijek.

Prvo izdanje utrke, s više od 400 natjecatelja, svoje je kilometre darovalo Zakladi Ana Rukavina, a ideja za ovu humanitarnu utrku potekla je od osječkog pjevača Igora Delača. U 2019. godini čak 645 trkača svoje je kilometre darovalo Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek. Manifestacijom se želi motivirati i slabije tjelesno aktivne građane grada Osijeka, kako bi svoje aktivnosti donirali osobama kojima je pomoć neophodna.
Online prijava je otvorena na linku stotinka.hr, a prijaviti se može i na prijavnom centru na dan utrke.
Program manifestacije
- 12:30 sati - otvaranje prijavnog centra
- 13:30 sati - promotivna utrka na 2km 
- 14:00 sati - start utrke na 5km i 10km
Svim sudionicima na utrkama 5km i 10km osiguran je startni paket i okrepa nakon natjecanja.
U organizaciji projekta sudjeluje preko 70 volontera, dok je planirani broj sudionika oko 700.