Osijekom prometuju "dog friendly" vozila GPP

Osijekom prometuju "dog friendly" vozila GPP

Od početka ovog tjedna na dvije tramvajske i jednoj autobusnoj liniji osječkog Gradskog prijevoza putnika dozvoljen je prijevoz kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa ali i svih drugih vrsta. Više o tome Letećoj je ekipi Radio Osijeka rekla voditeljica marketinga GPP, Sanja Mršo.

Sukladno Izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju službe u tramvajskom i autobusnom prometu, osječka gradska prijevozna tvrtka GPP objavila je odluku kojom se dozvoljava prijevoz pasa u posebno označenim vozilima javnog gradskog prijevoza. Sukladno Izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju službe u tramvajskom i autobusnom prometu, osječka gradska prijevozna tvrtka GPP objavila je odluku kojom se dozvoljava prijevoz pasa u posebno označenim vozilima javnog gradskog prijevoza.

Vozila u kojima je dopušten prijevoz pasa imaju vidljivo istaknut natpis „Dog friendly“ na prednjem vjetrobranskom staklu. Na tramvajskim linijama 1 i 2, te na autobusnoj liniji 1, prometovat će po jedno takvo vozilo prema sljedećem rasporedu:

Tramvajska linija 1 (Zeleno polje - Višnjevac – Zeleno polje):
Vozni red 2 (radni dan od 5:52 do 22:53, subota od 6:00 do 19:11, nedjelja od 6:18 do 20:05)
Tramvajska linija 2 (Trg A. Starčevića – Bikara – Trg A. Starčevića):
Vozni red 23 (radni dan 5:00 do 20:25, subota i nedjelja od 5:00 do 18:20)
Autobusna linija 1 (Jug II – Kanižlilćeva/Vj. Petrove Gore – Jug II)
Vozni red 1 (radni dan od 4:50 do 21:40, subota i nedjelja4:50 do 1:00)

U posebno označenim vozilima dozvoljeno je prevoženje pasa na povodcu i sa zaštitnom košarom (brnjicom), a štenadi i patuljastih pasmina pasa, samo na povodcu.

Putnici koji u vozila javnog gradskog prijevoza uvode kućne ljubimce dužni su:
- Ulaziti na prednja vrata,
- Nositi pribor za čišćenje fekalija,
- Očistiti površinu u vozilu koju njegov kućni ljubimac eventualno onečisti.

Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo javnog gradskog prijevoza odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu.

Prijevoz kućnih ljubimaca u vozilima javnog gradskog prijevoza je besplatan.


GPP ljubimci web