Osijeku nedostaje Centar za rehabilitaciju

Osijeku nedostaje Centar za rehabilitaciju Osijeku nedostaje Centar za rehabilitaciju

fotografije Ksenija Zelenić

Osijeku je potreban kvalitetan Centar za rehabilitaciju osoba s posebnim potrebama. U poludnevnom boravku u Briješću, koji je u sklopu Centra Ivan Štark u Osijeku od 2014.godine u dvije radionice boravi 54 korisnika, a prostor će uskoro postati mali za novih 60-tak korisnika.

 

Poludnevni boravak u Briješću, je u sklopu Centra Ivan Štark u Osijeku. Ondje od 2014.godine u dvije radionice boravi 54 korisnika, kaže ravnateljica Centra Ivan Štark, Edit Lemal. Nastojimo im pružiti maksimalno ugodan boravak, osigurana im je prehrana i prijevoz, što financiraju Grad i Županija i roditelji. Mi im osiguravamo rad u radionicama, radnu okupaciju, igru, zabavu, rad u vrtu i zajedništvo te osjećaj korisnosti.  
Korisnici Marijan, Ivona i Ana, rekli su nam kako im je ondje lijepo, imaju svoje prijatelje i svaki dan uče nešto novo, jer imaju podijeljena zaduženja. Sami spremaju prostor u kojem borave, za užine postavljaju stolove i serviraju pribor. Sretni su i zadovoljni!
Poludnevni boravak u Briješću ravnomjerno financiraju Grad Osijek te Županija Osječko-baranjska, a sudjelovali su i u uređenju prostora koji će uskoro postati premali za prijem novih 60-tak korisnika koji će za tri godine izaći iz Centra Ivan Štark. Stoga bi trebalo konačno realizirati ideju staru 15-tak godina - Centar za rehabilitaciju osoba s posebnim potrebama. Prilikom posjeta župana Ivana Anušića i zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš čulo se obećanje kako nakon dogovorenog radnog sastanka slijedi izrada potrebne dokumentacije i osiguravanje sredstava za izgradnju Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama kojeg nema do Zagreba, obećali su župan Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš