Osječani na karate turniru u Međimurju

Osječani na karate turniru u Međimurju Osječani na karate turniru u Međimurju
foto: KK Esseker foto: KK Esseker

Slika: Aleksandar Šegavčić

Nakon uspješne prezentacije Japanskog karate športa na manifestaciji Noć Muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti na kojem su mladi karataši prikazali jedan dio tradicionalne Japanske karate vještine i športskog dijela karate aktivnosti, mladi sportaši otputovali u Međimurje.

Na međunarodnom karate turniru Međimurje Grand Prix PRIX 2018. u Nedelišću kod Čakovca, nastupili su članovi Karate kluba Hrvatski sokol Katia Šegavčić i Fran Seligman i kući se vratili s četiri odličja - osvojili su dva zlatna, jedno srebrno i jedno brončano odličje. U jakoj konkurenciji posebice za Katiu Šegavčić, koja je prvi puta u svojoj natjecateljskoj karijeri s navršenih 10 godina  nastupila u vrlo zahtjevnoj kategoriji mlađe kadetkinje (12 i 13 godina) osvojila je broncu, a uz dominaciju u kategoriji učenica (10 i 11 godina) osvojila je zlato, njezin nastup bio je odličan pokazatelj  za nadolazeće natjecateljsko razdoblje do Prvenstva Hrvatske. Nastup  9- godišnjeg Frana Seligmana  u kategoriji  mlađih učenika  bio je dominantan i osvojio je zlatno odličje. I on je nastupio u starijoj zahtjevnijoj  kunkurenciji u kategoriji učenika (10 i 11 godina), a sumnjivom odlukom sudačkog zbora u finalnom ogledu izgubio je od predstavnika iz BiH osvojivši  srebro. Ovo je također odličan pokazatelj za nadolazeća natjecanja, sve do Prvenstva Hrvatske koje će se održati 3. lipnja 2018. u Osijeku u organizaciji Osječkog karate saveza. S osvojena četiri odličja Hrvatski sokol opet je zauzeo visoko mjesto u poretku klubova u kata natjecateljskoj disciplini.

tim-i-leki.jpg Uspješni su na turniru u Nedelišću i najmlađi natjecatelji Karate kluba Esseker. Broncu je osvojio Kata tim mlađih učenica kao i Dora Andrić u pojedinačnoj konkurenciji dok je zlato osvojila Lea Ničin. Prvo je Kata tim mlađih učenica u sastavu Ana Kovač, Lara Gudelj i Dora Andrić u ekipnom nastupu osvojio 3. mjesto i brončanu medalju u svom prvom međunarodnom nastupu. Isto je pošlo za rukom i Dori Andrić u pejedinačnom nastupu. Dora je nakon poraza u polufinalu uspješno odradila repasažni meč i osvojila 3. mjesto. U kategoriji učenika u B grupi uspješan nastup je imao Leo Ničin koji je osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.