Osječani proslavili Praznik rada

Osječani proslavili Praznik rada Osječani proslavili Praznik rada

Foto: Dario Vračević

Međunarodni praznik rada Osječani su tradicionalno proslavili na lijevoj obali Drave gdje je podijeljeno 2.500 porcija graha koji su skuhali 'majstori kotlića'.

Proslavu su organizirali Grad Osijek, Sindikat PPDIV-a i Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Sav je grah podijeljen, no mnogi su primijetili kako se okupilo manje ljudi nego prijašnjih godina.
Slavimo tradiciju, ali se ne ponosimo trenutačnim stanjem i zbog toga smo se priključili sindikatima u organiziranju proslave. Živimo u teškim vremenima, no uzdam se u to da je mlada generacija puno pametnija i zrelija i da će oni pokrenuti izlazak iz krize. Na nama je da pokušamo reindustrijalizirati ovaj prostor, a sve moje aktivnosti vezane uz zone i razgovore s ulagačima poduzimam u tome smjeru – rekao je, gostujući u našem programu, gradonačelnik Ivan Vrkić.
Gradonačelnik se, inače, nije obraćao okupljenima na lijevoj dravskoj obali. To je prepustio svojem zamjeniku Denisu Ambrušu. Proslavi su se priključili europarlamentarka Biljana Borzan i saborski zastupnik Domagoj Hajduković.
Svi u Hrvatskoj, i vlast i oporba, moraju voditi računa o ugroženim radničkim pravima. Iako je središte sindikalnih prosvjeda danas u Sisku, svaki bi grad danas mogao biti Sisak. Slušamo kako se hvale sa smanjenjem nezaposlenosti, no barem 150 tisuća nezaposlenih nikada neće dobiti posao jer ih nitko ne treba i bit će vječno na Zavodu za zapošljavanje – upozorio je predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske Šimo Orešković.