Osječanin Ilija Lončarić primio dvomilijuntu dozu cjepiva u Hrvatskoj

Osječanin Ilija Lončarić primio dvomilijuntu dozu cjepiva u Hrvatskoj Osječanin Ilija Lončarić primio dvomilijuntu dozu cjepiva u Hrvatskoj

U Osijeku je iskorištena dvomilijunta doza cjepiva u Hrvatskoj. Primio ju je 67-ogodišnji Osječanin Ilija Lončarić koji se u četvrtak cijepio drugom dozom Pfizera, a danas je s punkta za cijepljenje u osječkoj dvorani Zrinjevac pozvao sve, koji dosad nisu, da se cijepe .

Nisam imao nikakvih posljedica u oba slučaja, čak ni bol u mišiću. Stariji sam čovjek i mislim da koronu ne možemo pobijediti bez cjepiva te da se vara svatko tko misli drukčije. Povijest nas uči da se pandemija uvijek morala suzbiti cjepivom, pa preporučujem svima da to učine što prije jer će tako pomoći svima, pogotovo nama starijima da možemo uživati i igrati se sa svojim unucima”, rekao Ilija Lončarić.

Doktorica Nika Borovac sa Zavoda za hitnu medicinu istaknula je da cijepljenje pacijenata djelatnici Zavoda, uz ostale članove timova, obavljaju izvan redovitog radnog vremena. „Naporno je raditi cijepljenja uz redoviti posao, ali je s druge strane zadovoljstvo biti dio nečega tako velikog. Kada je pandemija krenula mogli smo samo sanjati da imamo cjepivo i ovako procjepljujemo stanovništvo”, poručila je dr. Borovac.

Na području Osječko-baranjske županije danas i sutra organizirano je cijepljenje građana bez naručivanja na sedam punktova (dvorane Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku, Hrvatski dom Kralja Zvonimira u Čepinu, dvorana OŠ Dora Pejačević u Našicama, Gradska dvorana u Đakovu, Nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru i Sportska dvorana u Valpovu). Cijepiti se mogu i djeca starija od 12 godina, naravno u pratnji roditelja, a na svim punktovima koristi se cjepivo Pfizer. Cijepljenje je počelo jutros u 8 sati i trajat će 19, a isto se na svim punktovima nastavlja sutra.

Punkt u Zrinjevcu obišao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić. „Danas smo počeli cijepljenje pacijenata protiv koronavirusa bez najavljivanja. U prvih sat i pol vremena cijepljeno je 560 pacijenata na svih sedam punktova, i to 236 u Osijeku, 71 u Našicama, 74 u Đakovu, 72 u Belom Manastiru, 45 u Valpovu te 42 u Čepinu, što je odlično i još jedan poziv da dođu svi koji se još nisu odlučili za cijepljenje. Kao što vidite, gužve nema, a postupak cijepljenja traje svega nekoliko minuta”, rekao je Lukić. Istaknuo je kakao je za dva dana tekućeg vikenda osigurano ukupno 6.400 doza cjepiva za sedam punktova, bude li zainteresiranost kao što je danas, postupak cijepljenja bez najave će se nastaviti, o čemu će se odlučiti u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite. Izrazio je zadovoljstvo tijekom cijepljenja, a podatak da nakon devet mjeseci u Osječko-baranjskoj županiji nema pacijenata na respiratoru dodatni je pokazatelj značaja cijepljenja. Dodao je kako je na području Osječko-baranjske županije do sada cijepljeno 42,4 posto populacije, što je više od hrvatskog prosjeka.