Osječka ljetna noć - na balkonima i terasama

Osječka ljetna noć - na balkonima i terasama

Zbog epidemije koronavirusa prva ovogodišnja Osječka ljetna noć je otkazana, no iz TZ grada Osijeka ne odustaju u srpnju. Gužve na ulicama neće biti, ali pozivaju Osječane u petak 31. srpnja na druženje na njihovim balkonima i terasama. Najljepši, najluđi, najoriginalniji bit će nagrađeni.

"U godini kada smo morali usvojiti neke nove navike, nismo odustali samo smo se prilagodili – Upalite svoj balkON jer gužva je OFF", ovim riječima iz Turističke zajednice Grada Osijeka najavljuju novu koncepciju tradicionalne Osječke ljetne noći, koja se godinama održava posljednjeg petka u lipnju, srpnju i kolovozu.
"Bez obzira na okolnosti pandemije s kojom živimo, cilj nam je brend Osječke ljetne noći održati živim, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive. TZ grada Osijeka poziva Osječane i sve ljubitelje Osijeka da odgovorno uživaju u osječkoj ljetnoj noći, da sami preuzmu ulogu organizatora i naprave si nezaboravne uspomene na nju. Sami odaberite kako želite provesti ljetnu noć, u šetnji svojim voljenim gradom, u nekom od omiljenih ugostiteljskih objekata ili na svom balkonu, terasi, dvorištu, ali povrh svega poštujte sve upute i epidemiološke mjere i zadržite sigurno okruženje. OLJN je tamo gdje su Osječani! Srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima", poručuju organizatori.
„U vremenu kada masovna okupljanja predstavljaju potencijalnu opasnost za naše građane i posjetitelje želja nam je održati živim brend Osječke ljetne noći, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, a istovremeno ukloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i posjetitelje. Kroz virtualnu inačicu manifestacije nudimo svima onima koji su zainteresirani da zajedno s nama sudjeluju u kreiranju jedne drugačije razglednice iz Osijeka kojom želimo poručili budućim posjetiteljima kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste", stoji u pozivu građanima da 31. srpnja kreiraju vlastitu Osječku ljetnu noć. Za najkreativnije i najpozitivnije pripremljene su vrijedne nagrade, o čemu se detalji mogu pronaći na mrežnoj stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka.
"Sloganom upalite svoj balkON gužva je OFF željeli smo istaknuti balkon kao simbol drugačije perspektive grada. Kako izgleda naš grad kada podignemo pogled? Mnogima su balkoni, terase i dvorišta za vrijeme izolacije bili izvor pozitivne energije i mjesto gdje su se opuštali i hvatali prve zrake proljetnog sunca. To su mjesta gdje imamo sigurnost doma, a uz malo truda i kreativnosti možemo si organizirati personaliziranu oazu užitka s atmosferom grada i ljetne noći," kaže Tajana Rogulja direktorica Turističke zajednice grada Osijeka.