Osječki HDZ o gradskim tvrtkama

Osječki HDZ o gradskim tvrtkama

foto M.Kralj/HRT

Poskupljenje komunalne naknade, redovi građana pred UNIKOM-om i Zavodom za stanovanje, namjera Gradske uprave da zaposlenicima Grada i gradskim tvrtkama Butrama zamijeni naknade za prijevoz- bile su teme konferencije za novinare osječkog HDZ-a pod nazivom: Zašto gradski sustav ne funkcionira?

UNIKOM je kasno poslao račune, Zavod za stanovanje građanima opomene za dug u otkupu stanova koji u mnogim slučajevima ne postoji. Opravdali su se greškama vanjskih tvrtki pa predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, među ostalim, pita u kojim sve gradskim poduzećima netko treći brine o sustavu naplate i koji su to vanjski subjekti. Te gradske tvrtke proziva za "amaterizam i neogovornost u poslovanju uprava" zbog čega građani moraju odlaziti pred vrata tih tvrtki i upozoravati na propuste u njihovom funkcioniranju.

HDZ zamjera i zbog namjere da se zaposlenicima gradske uprave i gradskih tvrtki umjesto naknade za prijevoz uvedu Butre i tako smanje njihova dugogodišnja stečena prava. Radić kaže da ih to navodi na pitanje u kakvom se stanju nalazi GPP te apelira da se odustane od takvog uvođenja Butri. Također, pita i hoće li biti novih poskupljenja komunalnih usluga te što će grad poduzeti da se više ne događaju pokušaji naplate nepostojećih potraživanja, koliko je opomena pred tužbu poslao Zavod za stanovanje i koliko ih je bilo spornih te hoće li biti vraćen novac građanima koji su ipak, bez provjere u Zavodu, platili iznos opomene.