Osječki HDZ: "Što se događa s osječkim IT parkom?"

Osječki HDZ: "Što se događa s osječkim IT parkom?" Osječki HDZ: "Što se događa s osječkim IT parkom?"
Ivan Radić Ivan Radić

Foto: Stjepan Filipović

Zbog tromosti, nerada i nezainteresiranosti Gradske uprave koja nije bila u stanju na vrijeme obavijestiti HEP da izmjesti podzemne vodove kako bi se na parcelama moglo graditi, još jedan projekt u gradu Osijeku kasni, kaže Radić.

"IT park u Osijeku je Gradskoj upravi poznat od 2015. godine kada su predstavnici IT tvrtki od nje tražili da im omogući i olakša proširenje i poslovanje.
Prije 69 dana trebali su početi radovi na izgradnji IT parka u Gackoj ulici u Osijeku. Zbog tromosti, nerada i nezainteresiranosti Gradske uprave izgradnja kasni iako je Gradska uprava ovaj projekt nazvala strateškim", rekao je predsjednik osječkog ogranka HDZ-a Ivan Radić, te je naglasio da na ovom mjestu još uvijek stoji livada gdje je jedna poznata osječka tvrtka koja se bavi razvojem softvera za pretežno inozemna tržišta početkom prošle godine potpisala Ugovor o gradnji i do danas nema ništa od toga. Sve su napravili i angažirali izvođača radova, građevinsku tvrtku, koja je 13. prosinca prošle godine trebala početi s radovima.
Gradskoj upravi predlaže: "Objavite na stranicama Grada vremenski plan, odgovorne osobe, te kojim će tempom ići izgradnja IT parka, tražimo da netko preuzme odgovornost, jer ovakav način ne vodi ničemu osim da iza rastu trava i korov. Ako nemate znanja i ne znate slušati, potražite pomoć, ali ne dozvolite da zbog lijenosti, birokracije i svega ostaloga kasni ovaj projekt. Ne treba biti genije, već osluškivati bilo naroda i IT industrije te na taj način pomoći tim ljudima kako bi bili dodana vrijednost gradu Osijeku," rekao je Ivan Radić.