Osječki "Kutak dobrih djela"

Osječki    "Kutak dobrih djela" Osječki    "Kutak dobrih djela"

fotografije Hrvoje Verić HRT Radio Osijek

Na križanju Županijske i Ružine ulice u Osijeku otvorena je trgovina "Kutak dobrih djela". Riječ je second hand shopu, a cjelokupni je prihod od prodaje ponuđene odjeće i obuće namijenjen Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Kako je pojasnio jedan od pokretača projekta Tomislav Galić, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kao udruga nije mogao otvoriti trgovinu, pa je iskoristio na Zapadu sve popularniji model "benefactis tvrtke", odnosno socijalnog poduzeća. "Trgovina je otvorila svoja vrata posljednjeg petka u siječnju", kaže Galić, no najavljuje i svečano otvorenje za tjedan - dva koje će predstaviti trgovinu većem broju građana.

"Prihod ostvaren prodajom odjeće i obuće, koja se prodaje po cijeni od 3 do 50 kuna, namijenjen je štićenicima Centra za kupnju hrane, odjeće, troškove prijevoza i ostale životne potrebe", pojašnjava Galić te dodaje kako je akcija, uz to što je humanitarna, i ekološka. Naime, osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu član je Emaus International organizacije koja upozorava i na zaštitu okoliša.