Osječki zrakoplovni modelari državni prvaci

Osječki zrakoplovni modelari državni prvaci

Na državnom prvenstvu zrakoplovnih modelara u dvoranskim modelima F1N-150 održanom u Valpovu u konkurenciji 56 modelara i 10 hrvatskih klubova osječki modelari postali su državni prvaci u juniorskoj konkurenciji za 2014. godinu.

Pobjednička ekipa bila je sastavu Igor Nišević, Josip Lučić i Filip Glogoški, drugi su bili juniori MK Zaprešić dok je treća bila ekipa AK Osijek 2 (Matija Loinjak, Bruno Vekić i Matko Florijančić). U konkurenciji osnovnih škola u ekipnom plasmanu osječani su zauzeli drugo mjesto iza MK Zaprešića dok su treći bili ekipa AK Osa Kutina.

U ukupnom plasmanu Osijek je zauzeo drugo mjesto iza MK Zaprešića.

U pojedinačnoj konkurenciji Josip Lučić AK Osijek u juniorskom je plasmanu zauzeo treće mjesto iza Alena Tucmana i Mateje Tomić (oboje MK Zaprešić). Tucman i Tomić bili su najbolji i u kategoriji osnovaca, dok je Osječanin Matko Florijančić bio treći. U najmlađoj konkurenciji "komarci-djeca petih razreda i mlađa" prvi je bio David Varga ZTK Beli Manastir drugi Matija Tolić AK Osijek, a treći Filip Grabovac AK Osa Kutina.

U kategoriji F1N modeli raspona krila preko 150 mm u ekipnoj konkurenciji u ukupnom plasmanu ekipa AK Osijek 1 zauzela je treće mjesto dok je u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa MK Zaprešić. Drugo i treće mjesto zauzele su ekipe Aerokluba Osijek. Među osnovcima prvo mjesto pripalo je MK Zaprešiću dok su Osječani bili drugi ispred AK Borova.

Natjecanje u Valpovu organizirali su Aero klub Osijek i ZTK Valpovo-Belišće, održano je u vrlo jakoj konkurenciji i trener Osječana Antun Šikić vrlo je zadovoljan postignutim rezultatima jer ove godine osječki modelari nisu imali uvjeta i prilike trenirati u svom gradu nego se snalazili po okolnim mjestima na području Osječko-baranjske županije.

Mladi aviomodelari već sljedećeg vikenda idu na novo natjecanje u Zrenjanin u susjednoj Srbiji.