Osječki zumbići kandidati za Europsku video nagradu

Osječki zumbići kandidati za Europsku video nagradu Osječki zumbići kandidati za Europsku video nagradu
foto Facebook Osječki zumbići foto Facebook Osječki zumbići

foto Facebook Osječki zumbići

Institut za zborsku glazbu Polifonija u sklopu kojega djeluje Dječji zbor Osječki zumbići edukativnim videom pod nazivom "Zašto volim pjevati u zboru?" ušao je u finale natjecanja European Video Award on the Benefits of Collective Singing 2021.

U finalu se nalaze samo četiri video uratka za koje je moguće glasati putem službene glasačke platforme: https://woobox.com/a6a3eu/gallery/JzwzBrJ9K8Y. Glasanje za video koji najbolje promovira dobrobiti zborskog pjevanja je otvoreno do 12. travnja kada će biti proglašeni pobjednici.

Video je nastao kao rezultat edukativnog projekta Četiri godišnja doba - Sinergija glazbe i poduzetništva koji je Polifonija provela u suradnji s partnerima: Centrom za poduzetništvo, Centrom za autizam, Osnovnom školom Višnjevac, Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, Osnovnom školom Darda te Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ulazak u finale ovog prestižnog video natjecanja još je jedna potvrda o kvaliteti dugogodišnjeg rada Polifonije na afirmaciji zborske umjetnosti među mladima.

Projekt je uključivao 160 djece osnovnih škola grada Osijeka koji su putem zborskih, poduzetničkih i muzikoterapijskih radionica radili na razvijanju glazbenih, socijalnih i emocionalnih vještina. U godini u kojoj su mnogi zborovi zbog pandemije otežano radili, Osječki zumbići i njihovi prijatelji su nas podsjetili zašto je zborsko pjevanje važno, što sve donosi u živote onih koji u njemu sudjeluju i zašto nam trenutno toliko nedostaje. Dobitnom kombinacijom pokazao se video u kojem djeca veselo objašnjavaju što im znači pjevanje u zboru.

Autorski tim video projekta čine: Josip Grizbaher iz Cinematica (snimanje i montaža) i kreativni tim Polifonije: Antoaneta Radočaj-Jerković, Majda Milinović i Davor Dedić.

Javljanje Leteće ekipe