Osječko-baranjska županija: 490 tisuća kuna LAG-ovima

Osječko-baranjska županija: 490 tisuća kuna LAG-ovima Osječko-baranjska županija: 490 tisuća kuna LAG-ovima

foto Sanja Račić

Osječko-baranjska županija za četiri je Lokalne akcijske grupe iz proračuna osigurala 490 tisuća kuna. To će LAG-ovima omogućiti djelovanje dok im odobrena sredstva ne isplati Agencija za plaćanje u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju.

"Ovo je drugi puta da Osječko-baranjska potpisuje ugovore o privremenom sufinaciranju Lokalnih akcijskih grupa u Mjeri 19 programa ruralnog razvoja. Na taj način pokušavamo ojačati djelovanje LAG-ova. Što više novca iz Europskih projekata, to smo bliži zajedničkom cilju-oporavku gospodarstva.", rekao je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisujući Ugovore.

Lokalnoj akcijskoj grupi "Baranja" iz Belog Manastira i "Vuki-Dunav" iz Antunovca dodijeljeno je po 120 tisuća kuna, "Strossmayeru" iz Đakova 100 tisuća , a  "Karašici iz Petrijevaca 150 tisuća kuna. 

Lokalne akcijske grupe, među ostalim, olakšavaju poljoprivednicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pristup sredstvima Europske unije. 

"Potpora Osječko-baranjske županije puno nam znači za predfinanciranje naših aktivnosti iz mjere 19 Programa ruralnog razvoja. Osječko-baranjska jedna je od samo dviju hrvatskih županija koje podupiru LAG-ove na ovaj način.", zahvalio je voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić. Istaknuo je kako će zahvaljujući potpori moći isplatiti plaće i nastaviti predstavljati programe ruralnog razvoja. 

 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić