Osječko- baranjska županija nagradila poduzetničke ideje

Osječko- baranjska županija nagradila poduzetničke ideje Osječko- baranjska županija nagradila poduzetničke ideje

foto M.Kralj/HRT

Od 2006. godine Osječko-baranjska županija potiče start-up poduzetnike i nove poduzetničke ideje. Danas im je, za 2017. godinu, dodijeljeno 13 diploma uz novčane potpore od 2 do 10 tisuća kuna uz ukupan fond 42 tisuće kuna.


U dosadašnjih 11 natječaja "Najbolja poduzetnička ideja", rekao je župan Ivan Anušić, izdvojeno je milijun i 183 tisuće kuna. 239 tisuća izdvojila je Županija a ostalo osiguravaju drugi sponzori. Cilj je poticanje start-up poduzetnika  te onih osoba koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, o stvaranju novih proizvoda ili usluga koje mogu ponuditi tržištu. Od 2006. do 2017. godine prijavljene su 633 poduzetničke ideje. 

Dio dosadašnjih dobitnika iskoristio je dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje, neki dobitnici su unaprijedili svoj ideju, osobito inovatori ali su svi, ističu u Županiji, dobivena sredstva i nagradu iskoristili kao dodatni poticaj u svom daljem radu.     

Najveću je potporu danas dobila osječka tvrtka Abundantia za višestruku utičnicu s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača. Sedam tisuća kuna tvrtka Špajz za teglice s raznovrsnim obrocima a 5 tisuća Goran Horvat iz tvrtke LuPaHor za proizvodnju personaliziranog craft piva. Deset poduzetničkih ideja dobilo je po 2 tisuće kuna a među njima su ideje poput softwarea za vođenje uzgajivačnice pasa, antene za bazne stanice/ pristupne točke, sapuna od kozjeg mlijeka...

Uz Osječko-baranjsku županiju, sponzori su Cesting, Vuka i Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Osijek.  

najbolje poduzetničke ideje