Osječko-baranjski HSLS pristupio županijskom HNS-u

Osječko-baranjski HSLS pristupio županijskom HNS-u Osječko-baranjski HSLS pristupio županijskom HNS-u

Nakon što je početkom tjedna Hrvatskoj narodnoj stranci Osječko-baranjske županije pristupilo 20-ak članova Oraha, u subotu je isto učinilo i 40-ak članova Osječko-baranjskog HSLS-a .

Predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj ocijenio je kako su dosadašnji članovi HSLS-a pristupanjem HNS-u napravili odličan izbor, jer HNS u "prvi plan stavlja sadržaj i rezultate, ispred priča i praznih ideologija" što polako postaje prepoznatljivo u cijeloj Hrvatskoj: "Zahvaljujemo gospodinu Kuni što su to prepoznali i što su odabrali HNS za svoje daljnje djelovanje i rad. Nadam se da ćemo zajedno napraviti posao koji nam predstoji sljedećih nekoliko godina, a koji planiramo zajedno sa županom", rekao je Čuraj. 

dsc_5416.jpg

Bivši predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Tomislav Kuna dodao je kako su se za ovaj potez odlučili jer su im zajednički ciljevi zaustavljanje iseljavanja, razvitak gospodarstva i kurikularna reforma: "Nakon šest, sedam godina rada u HSLS-u došao je i taj trenutak u kojemu postajemo članovima HNS-a. Nadam se da ćemo dobro surađivati, a sa mnom su danas i kolege iz drugih ogranaka. Tu su podpredsjednici gradskih ogranaka, Mlinarević iz osječkog i Liović iz čepinskog, te predstavnici Našica, Koške, da ih sad ne nabrajam jer ih ima 40-ak. Želim naglasiti kako nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Nadam se da će ljudi prepoznati naš rad u HNS-u kao što su ga i do sada prepoznavali", rekao je Kuna.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije i županijski vijećnik Vinko Ručević je dodao kako su ovakvi prelasci samo dokaz da rade dobar posao: "Ovo je potvrda da građani prepoznaju pozitivnu politiku i politiku rezultata. Naš glavni cilj je organizacija s prepoznatljivim, kvalitetnim i sposobnim ljudima koji predstavljaju i simboliziraju organizaciju i samu stranku", rekao je Ručević.

Na upit novinara jesu li o priključivanju HNS-u razgovarali s bivšim HDSSB-ovcima Draganom Vulinom i Karlom Šatvarom, Čuraj je napomenuo kako su otvoreni za dolaske svih kvalitetnih ljudi: "Mislim da je suradnja s njima, Vulinom na Županiji i Šatvarom u Gradu dobra kao nezavisnima i ne bih imao ništa protiv njihova dolaska u HNS. Ipak mislim da to pitanje trebate postaviti njima, a moram reći da do sada nije došlo do nikakvih razgovora s njima", rekao je Čuraj.

Čuraj, Ručević, Kuna