Osnovana podružnica Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije

Osnovana podružnica Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije Osnovana podružnica Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije

Domovinski pokret osnovao je danas Vukovaru podružnicu Vukovarsko-srijemske županije. Za predsjednika je izabran saborski zastupnik, vukovarski branitelj i pripadnik Turbo voda Stipo Mlinarić Ćipe. Potpredsjednici su Wilim Zeljko, Goran Rubić i a za rizničarku je izabrana Ivona Đurašević.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, organizacijski tajnik Darijo Žepina, vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Penava te zamjenica vukovarskog gradonačelnika i povjerenica Domovinskog pokreta za Vukovarsko-srijemsku županiju Ivana Mujkić.

Škoro je poručio kako je Domovinski pokret izvršio ono što je obećao, da će do kraja godine stvoriti pretpostavke za utemeljenje svih podružnica u Hrvatskoj.

''Danas utemeljujemo 21., posljednju županijsku podružnicu, u našem Vukovaru, gradu i županiji i dijelu Hrvatske gdje smo na zadnjim parlamentarnim izborima ostvarili najbolji rezultat. Od ove podružnice očekujemo jako puno. Imamo prekrasne ljude koji su pristali surađivati s Domovinskim pokretom. Posebno smo ponosni što je naš saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe istaknuo svoju kandidaturu'', naglasio je Škoro.

Stipo Mlinarić je rekao kako mu je izuzetna čast postati predsjednikom županijske podružnice u svom rodnom gradu.

''U kojem (Vukovaru, op.a.) sam se borio i '91. i u kojem ću se boriti i 2021., za županiju, grad Vukovar, Vinkovce, Županju, Otok, Ilok. Dat ću sve od sebe. Ovdje smo polučili najbolji rezultat na parlamentarnim izborima, ne vidim razloga da tako ne bude i na lokalnim izborima'', poručio je Mlinarić.


Škoro je zaključio kako je sljedeći korak na terenu osnivanje odbora koji bi prepoznavali lokalne i nacionalne probleme, s ciljem stvaranja koordinacije prema središnjici.