Otiš'o je s mirisima jutra: u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca

Otiš'o je s mirisima jutra: u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca

Uoči prve godišnjice odlaska legendarnog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold odaju mu počast prisjećanjem na njegov opus, i to u izvedbama vrsnih solista u nedjelju, 24. listopada. Ovime će otvoriti ovosezonski ciklus U ozračju tambure.

Solisti su Jacques Houdek, Ivana Kindl, Zrinka Posavec, Stanko Šarić, Boris Ćiro Gašparac i Antun Stašić (violina).

„Malo je pjevača u svijetu s toliko bogatom i raznovrsnom karijerom. Od rocka do bećarca, od svjetskih evergreena do hrvatskih antologijskih pjesama koje su obilježile brojne generacije na našim prostorima. Kao nenadmašni izvođač – kompletan showman - i kao autor osebujnog stila, Kićo je ostao svoj i jedinstven“, zapisao je maestro Siniša Leopold uoči koncerta Tamburaškog orkestra HRT-a s Krunoslavom Kićom Slabincem 14. listopada 2018. godine. Pokazat će se da je to bila posljednja suradnja Tamburaša i maestra Leopolda s tim legendarnim glazbenikom čija je solo karijera počela krajem 1960-ih godina. Duhovitost, sjajne imitacije, majstorski scenski nastup i izvanredan vokal ostavljali su publiku bez daha na koncertima i svjedočili o raskoši njegova talenta, zabavljačkoj i glazbeničkoj svestranosti.
S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima, među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac obilježio je naraštaje na ovim prostorima i ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Umro je 13. studenog 2020. godine u 77. godini. 
Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a posvećen Kići Slabincu održat će se u HRT-ovom studiju Bajsić. Dolazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID-potvrde uz prethodnu najavu na e-mail adresu 
glazba.hrt@hrt.hr ili na broj telefona 01/634-3549, najkasnije do petka 22. listopada, radnim danom od 9 do14 sati. Prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta. Do ulaska u studio Bajsić nošenje zaštitne maske je obavezno.