Otvoren Zekin sajam u središtu Osijeka

Otvoren Zekin sajam u središtu Osijeka Otvoren Zekin sajam u središtu Osijeka

Iako je proglašen Dan žalosti u Hrvatskoj otvorene su najavljene preduskrsne manifestacije, pa tako i Uskrs u Osijeku. Danas je otvoren Zekin sajam .

Jutros je na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića otvoren Zekin sajam kojim počinje manifestacija "Uskrs u Osijeku". Na sajmu se do Uskrsa mogu pronaći zanimljive rukotvorine, sokovi, vina, domaći suhomesnati proizvodi i brojni drugi artikli koji mogu poslužiti i kao prigodan dar za Uskrs. Počela je i gradnja velikog uskrsnog gnijezda koji se neće natjecati za Guinessovu knjigu, najavio je u našem programu stručni suradnik u Turističkoj zajednici Osijeka Mislav Pavošević. Razlog je vrlo jednostavan- prijava za Guinessa za Osijek je preskupa. 

Pavošević je najavio kako će oko uskrsnoga gnijezda u subotu zapjevati i zaplesati Motozeke u tradicionalnoj uskrsnoj akciji. Motociklisti će na trgu biti od 10,30 do 12 sati, a pripremljen je bogat zabavni program i podjela slatkiša. U subotu će od podneva do zalaska sunca građani moći donositi ukrašena jaja i obogatiti najveće zekino gnijezdo, a bit će održano i natjecanje u "tucanju" pisanica uz nastup mađioničara i zeke koji će dijeliti slatkiše.

I ove godine Osijekom će kružiti uskrsni tramvaj i to u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Polasci su s Trga Ante Starčevića u petak u 10, 11, 12 i 13 sati, u nedjelju u 15, 16 i 17 sati te u ponedjeljak u 10, 11, 12, 15, 16 i 17 sati. Ulaznica za tramvaj ujedno je i ulaznica za osječki Zoološki vrt, pojašnjava Mislav Pavošević.  

U nastavku poslušajte javljanje reporterke Ive Magušić u emisiju Dobar dan koju je vodio Davor Lončarić. Sugovornik je stručni suradnik u Turističkoj zajednici grada Osijeka Mislav Pavošević. 

 najveceuskrsnognijezdonasvijetu2016.jpg