Otvorena ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Otvorena ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Otvorena ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Foto: Stjepan Filipović

Otvorena je ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u okviru Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u koju su uložena značajna sredstva iz županijskoga proračuna. .

"U ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Osječko - baranjska županija uložila je 370.000 kuna. Posebna je jer je prva u Osijeku i namijenjena je prvenstveno pacijentima dječje dobi. Obitelji, čija djeca imaju potrebu za ovakovom rehabilitacijom ne moraju više ići u Bizovac nego to mogu od danas mogu raditi ovdje u Drinskoj 8 u sklopu Doma zdravlja Osječko - baranjske županije", rekao je župan Ivan Anušić.
"Ordinacija nije značajno velika, međutim ona udovoljava svim minimalno - tehničkim uvjetima koji su potrebni i propisani. Zapošljava stručnjake i zdravstveno osoblje koje je do sada radilo na određenim radnim mjestima s najmlađom populacijom. Kada govorimo o fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, prije dvije godine u Retfali smo proširili kapacitete i tamo preselili ambulantu kako bi pacijenti na jednom mjestu imali pregled i i rehabilitaciju. Prošle je godine otvorena nova Fizikalna medicina i rehabilitacija u Belom Manastiru , tako da otvaranjem ove ambulante na Drinskoj, što se tiče fizikalne medicine i rehabilitacije mi smo tu jednu priču zaokružili", istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Osječko - baranjske županije Mato Lukić.