Otvorena cesta između Otoka i Slakovaca

Otvorena cesta između Otoka i Slakovaca

Foto: HRT/Zrinka Perić

Nešto manje od devet kilometara duga dionica Šokačke magistrale između Otoka i Slakovaca u općini Stari Jankovci puštena je u petak u promet, čime je završila gradnja te prometnice duge ukupno oko 70 kilometara koja se gradila gotovo 25 godina

Cestu je u promet pustio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši kako je gradnja dionice Otok-Slakovci koštala 22 milijuna kuna, a sama cesta ima ogromno značenje za istok Hrvatske. "Završetak izgradnje ove ceste ne znači i kraj naših ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju. U rujnu očekujemo i otvaranje istočne obilaznice grada Vinkovaca. Očekujemo i potpis ugovora za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar koja je financirana od strane EU, a potpisan je i predugovor za finaciranje prve faze izgradnje Srijemske transverzale", kazao je Butković.
Otočki gradonačelnik Josip Šarić zahvalio je svim vukovarsko-srijemskim županima tijekom čijih je mandata trajala gradnja Šokačke magistrale.  Istaknuo je kako je ta prometnica, osim za građane, važna i za gospodarstvo jer povezuje luke Vukovar i Brčko te dobar dio Vukovarsko-srijemske županije s zračnom lukom Osijek.
Prema riječima vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, Šokačka magistrala već je postala prometna žila kucavica županjske Cvelferije i područja koje gravitira gradu Otoku povezujući ta dva područja najkraćom cestovnom vezom.
Cesta Otok-Slakovci otvorena je u sklopu obilježavanja Dana grada Otoka.