Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja

Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja Otvorena nova tvornica za proizvodnju čaja

U Pitomači je danas svečano otvorena nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe Pitomača. Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te izgradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna.

U novoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita. Čajeve razvija tim stručnjaka koji brine o uzgoju i preradi bilja po principu od polja do stola. Dosadašnja proizvodnja od 300 milijuna vrećica godišnje povećava se za trećinu. Ovom je investicijom u izgradnju i opremanje novog proizvodnog pogona ostvareno i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zoran Lucić, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačič, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium, Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, Denis Nemčević.
„Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium koju danas puštamo u rad otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer se radi o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski trend je da čajevi budu biorazgradivi i eko friendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu biorazgradivi. Uz vlastiti brend - Naturavita čaj, proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima. To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli“, istaknuo je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača.
Spider grupa Pitomača obiteljska je tvrtka koja se na tržištu nalazi već punih 28 godina.