Otvorena Stara pekara u osječkoj Tvrđi

Otvorena Stara pekara u osječkoj Tvrđi Otvorena Stara pekara u osječkoj Tvrđi

HRT

I to smo dočekali! Nakon dvije godine i deset mjeseci od početka projekta i kasnije obnove, Stara pekara u osječkoj Tvrđi svečano je otvorena na Dan grada Osijeka .

Projekt ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna, ušao je je u svoju završnu fazu. Uz Trg Vatroslava Lisinskog konačno je i Stara pekara zasjala u novom ruhu što je i potvrdio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota: "Dobili smo turističku atrakciju, ne samo grada nego i ovoga dijela Hrvatske. Cjelokupni projekt s novim trgom, rađen je u smislu očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegov potencijal ćemo iskoristiti upravo u tu svrhu. Dobili smo jedan odličan restoran, hostel i niz prostora namijenjenih kreativcima i udrugama koji će se vezati uz potencijal središta Tvrđe kao jednog novoga centra kulturne i turističke razine."

Tijekom otvorenja, posjetitelji su zavirili u prostorije koje će uskoro na više etaža I “službeno” otvoriti svoja vrata. Od veljače 2020. Hrvatski ferijalni savez preuzeti će upravljanje hostelom s 54 smještajne jedinice u 15 prostorija  na prvom katu objekta. Druga etaža, ujedno planirana za najviše aktivnosti, namijenjena je zajedničkim radnim prostorijama korisnicima iz raznih društvenih djelatnosti, dok je potkrovlje opremljeno višenamjenskom dvoranom s gotovo 150 mjesta za održavanje kongresa i sličnih sadržaja.