Otvoreni Dani prvog hrvatskog piva

Otvoreni Dani prvog hrvatskog piva

fotografije: Marija Petrinović

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50 tisuća ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock-hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i posebnoj atmosferi zbog tradicije iz 1664.godine, Dani piva već su postali poznati kao "najveći svatovi u Slavoniji."

Ovogodišnji Dani piva trajat će do 19.rujna. Otvoreni su na središnjem osječkom trgu puštanjem piva iz velike bačve.
12002054_432363223616496_5885527922888008266_n.jpg"Krenete na trg prvim hrvatskim tramvajem, prođete kraj prve hrvatske pošte i kad dođete na otvorenje popijete prvo hrvatsko pivo," pozvao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić stanovnike Slavonije, Baranje i Srijema na turističku priredbu koja iz godine u godinu okuplja sve više posjetitelja.
"Jest da ne živimo baš najbolje, ali vjerujemo u mlade snage i svi pokazatelji su na našoj strani", kaže Vrkić u društvu nogometaša NK Osijeka i čelnika gradske Turističke zajednice.
Program otvorenja popratila su svečano ukrašena tramvajska "ljetna" kola s kojih  se posjetiteljima dijelilo pivo,  tamburaški sastav „Lege“ koji će i u pivarskom šatoru prije glavnih izvođača zabavljati posjetitelje.
Zabava uz najbolje pivo održava se u Osijeku do 19. rujna, kada grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe za veselo i šaroliko društvo.
pivo.jpgNa prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu svaki dan ( osim 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata može se uživati u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare pripravljenog  davne 1664. godine, kada je tradicija pivarstva i započela u Osijeku  i u Hrvatskoj. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni crni radler.