Otvoreni šaranski kup - 48 sati pecanja

Otvoreni šaranski kup - 48 sati pecanja

Od petka, 6. rujna, u podne punih 48 sati bez prestanka na sportskoj tabli "ulovi i pusti" Bizovačkih bajera održava se Otvoreni šaranski kup, koji, uz potporu Općine Bizovac, organizira SRD Bandar iz Bizovca.

Natjecanje je odobrio Hrvatski športski ribolovni savez, a za najuspješnije generalni je sponzor, prodavaonica ribolovne opreme Kapitalac iz Valpova, osigurao vrijedne nagrade. Pobjednici će biti proglašeni u nedjelju u 12 sati, nakon puna dva dana neprekidnog natjecanja.
Sportsko ribolovno društvo Bandar prvi je Otvoreni šaranski kup na vodama Bizovačkog bajera organizirao sredinom svibnja, kada je u lovu na šarane sudjelovalo osam ribičkih ekipa, a njihov ukupan ulov dvodnevnoga ribolova bio je 17 šarana i jedan amur. 
Ribolov na vodenoj površini Bizovačkog bajera uveden je tek početkom ove godine, i to isključivo na tabli broj 1 prema režimu "ulovi i pusti". Odnošenje šarana i amura je zabranjeno, obavezna je uporaba kadice ili prostirke, obavezno je koristiti antiseptik, nije dopušteno koristiti mrežu čuvaricu. Također, ne dopušta se loženje vatre, osim na za to predviđenim mjestima, zabranjeno je osvjetljavanje jezera, a nakon završenog ribolova obavezno je očistiti ribolovno mjesto. Sve ostale pojedinosti u svezi načina ribolova ulovi i pusti istaknute su na velikim oglasnim tablama postavljenim na vidljivim mjestima pored ribolovnih vodenih površina. Za sve detaljnije informacije o načinu ribolova na jednom manjem dijelu Bizovačkog bajera mogu se dobiti od Alberta Katančića, predsjednika SRD-a Bandar (mobitel 095 19998 99).