Otvoreno 17. Osječko ljeto kulture

Otvoreno 17. Osječko ljeto kulture Otvoreno 17. Osječko ljeto kulture

Opera "Nabucco" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku svečano je otvorila 17. Osječko ljeto kulture. Do 12. srpnja posjetitelji će moći popratiti 41 program OLJK-a i na sve je ulazak slobodan.

Osječko ljeto kulture otvorio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić pozvavši sugrađane da poprate raznolik kulturni program koji nudi kazališne, glazbene, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske sadržaje. Uz brojna gostovanja posebno su istaknuti programi osječkih kulturnih institucija. Tako je OLJK otvorio osječki HNK, zatvorit će koncert HKUD 1862. s Anom Rucner, a i ove godine najvažnija je vlastita produkcija, odnosno premijera OLJK-a koju priprema Dječje kazalište Branka Mihaljevića - "James i divovska breskva" R. Dahla.

Očekuje se da će i ove godine OLJK popratiti više od 10.000 posjetitelja. Ulazak je na sve programe slobodan. Grad Osijek za OLJK je izdvojio 500.000 kn, sponzori su dali 100.000, a osječke kulturne institucije svojim su projektima obogatile program. Ministarstvo kulture za ovu najveću kulturnu manifestaciju na istoku Hrvatske nije izvojio niti kunu.

PROGRAM OSJEČKOGA LJETA KULTURE