Ovoga tjedna Hrvatska volontira

Ovoga tjedna Hrvatska volontira

baner manifestacije Hrvatska volontira (Hrvatski centar za razvoj volonterstva)

"Volontiramo- zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu"- slogan je ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira koja će se ovoga tjedna odvijati u oko 70 gradova u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Iz priopćenja organizatora: 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizirao je osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.
Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge u Rijeci, kako bi ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.
Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.
U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta a na popisu je 270 volonterskih aktivnosti: 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj te 33 u Istočnoj Hrvatskoj. 

  hrvatska-volontira-banner.jpg

Mirta Kovačević, osječki Volonterski centar