Panel za karcinom dojke u kinu Urania

Panel za karcinom dojke u kinu Urania Panel za karcinom dojke u kinu Urania

Listopad je Mjesec borbe protiv raka dojke. U kinu Urania organiziran je „Panel za karcinom dojke" u organizaciji Udruge studenata medicine CroMSIC. Tema ovogodišnjeg okupljanja je kvaliteta života nakon preboljenja karcinom dojke.

Odbor za javno zdravstvo CroMSIC-a bavi se osvješćivanjem i prevencijom najčešćih bolesti, a kako je karcinom dojke najčešći maligni tumor u žena već tri godine organiziraju panele o toj temi. U suradnji s Odborom za ljudska prava i mir pokrenuli su projekt kojem je cilj isticanje važnosti samopregleda, ranog otkrivanja, liječenja te psihološka pomoć ženama oboljelim od raka dojke. Na panelu je sudjelovalo petero stručnjaka: onkolog, psihijatrica, torakalni kirurg, liječnica opće medicine i pacijentica koja je preboljela karcinom dojke.
Panel su u velikom broju pratili studenti medicine, budući liječnici koji će se u svom poslu susretati s onkološkim pacijentima, kako bi iz prve ruke čuli iskustva panelista.

Poslušajte što su uoči panela rekle studentica medicine Petra Galić, lokalna dužnosnica za javno zdravstvo CroMSIC-a i jedna od panelistica profesorica Ljubica Ranogajec, dopredsjednica Mamme kluba Osijek.

 

Petra Galić

Ljubica Ranogajec