Panona fest 2020.

Panona      fest      2020.

Udruga za kreativni razvoj Slap obilježava 20 godina rada te organizira deveti po redu, Panona fest, koji će se održati u subotu, 19. rujna. Nakon bicikliranja i pješačenja, opuštanje uz glazbu je u Ružičnjaku kod Školjke.

"Ove godine krećemo u nove avanture - pješice i biciklima otkrivat ćemo okolicu Osijeka i ljepote Baranje. Mjesta u kanuima će vas čekati sljedeće godine kada se vraćamo u Erdut. Pješačku rutu vodit će dobro nam poznate Zanatlije s kojima ćete prošetati skrivenim šumarcima okolice Osijeka, dok će biciklističku rutu voditi iskusna ekipa Febire biciklijade", ističu organizatori i pozivaju: "Pridružite nam se na rutama i u Ružičnjaku u Perivoju kralja Držislava na večernjem glazbenom programu". Kako je najavljeno, tamo nastupa No Jazz Band, a za ugodnu, plutajuću atmosferu marit će i DJ Kema. Večernji će program biti od 18 do 23 sata.
Sudjelovanje na ovogodišnjim rutama je besplatno, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna prethodna prijava, a primaju se do 17. rujna.
Biciklistička ruta:
https://forms.gle/L9UzqTtcR4NNrDy57
Pješačka ruta:
https://forms.gle/PDVfBBTxaFNFgQJb7

PANONA RELI 2020 – biciklistička ruta
19.09.2020. | SUBOTA
10.00 – 18:00 | Osijek Trg Svetog Trojstva (Tvrđa) - Lovački dom Zlatna greda

Okupljanje: 09:30h
Polazak: 10:00h - Trg Svetog Trojstva (Tvrđa) - vožnja preko mosta dr. Franje Tuđmana - vožnja prema Biljskoj cesti - Biljskom cestom do Bilja - na kružnom toku u Bilju skretanje prema Kopačevu - ispred Kopačeva skretanje prema prijemnom centru PP Kopački rit - (odmor 30 min na prijemnom centru) - polazak prema Kozjaku - Dvorac Tikveš – Lovački dom Zlatna Greda.
U Zlatnoj Gredi je predviđen ručak i prigodan zabavni program. Prilikom dolaska u Osijek, u Ružičnjaku dočekat će vas ambijentalno uređen prostor i glazbeni program Dj Umba i NO Jazz Banda uz osvježenja i ukusne zalogaje.
Potrebna oprema: bicikil, ruksak, voda, udobna obuća i odjeća prilagođena vremenskim uvjetima, kabanica (u slučaju kiše) i obavezno je ponijeti rezervnu zračnicu.

PANONA RELI 2020 – pješačka ruta
19.09.2020. | SUBOTA
Osijek - Tvrđavica - Osijek

Okupljanje 13.30h
Polazak 14:00h Trg Svetog Trojstva (Tvrđa) – hodanje prema ZOO vrtu (odmor uz osvježenje) – hodanje kroz šumu Topolik – ručak na dječjem igralištu Tvrđavica 15.30h – hodanje kroz carske livade – vraćanje na nasip u blizini Biljske ceste i hodanje do Ružičnjaka u Perivoju kralja Držislava 18:00 sati. 
Potrebna oprema: udobna obuća i odjeća prilagođena vremenskim prilikama, ruksak i voda

Ovogodišnji Panona Fest organizira se u okviru projekta Panona net koji je sufinanciran iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska - Srbija 2014. - 2020.