Papergirl poziva kreativce da doniraju radove

Papergirl poziva kreativce da doniraju radove

Art projekt Papergirl Osijek ponovno će spojiti građane i umjetnost. Do 10. listopada svatko može donirati vlastiti uradak, crteže, stihove, fotografije i druga kreativna djela koja će biti predstavljena na zajedničkoj izložbi i potom podijeljena građanima.

Projekt Papergirl u organizaciji Udruga PLANTaža pod vodstvom umjetnice Slađane Zubić, već petu godinu za redom okuplja ljude u proslavi kreativnosti, a umjetnost izvodi iz galerijskih prostora na ulicu grada te je približava lokalnoj zajednici.
U nekoliko gradskih lokala već ste mogli primijetiti oslikane kutije u koje možete ubaciti vaše crteže, fotografije, zapise, stihove… Papergirl projekt namijenjen je baš svakoj osobi - i malima i velikima, umjetnicima, kreativcima, fotografima; a u kreativne kutije dobrodošle su sve tehnike, sve ideje te svaki oblik kreativnog izražaja koji će u kratkom roku moći izvući osmijeh na lice slučajnome prolazniku! Tema, forma, stil i tehnika su slobodni.
Radove izradite i ubacite u kutiju u Amsterdam Pubu, Beertiji, Clubu Exit, Peppermintu, Trici i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.
Rok za donaciju radova je 10. listopada 2019., nakon čega će svi pristigli radovi biti izloženi na besplatnoj izložbi otvorenoj za posjetitelje, uz brojne dodatne kreativne sadržaje, radionice i predavanja. Nakon izložbe prikupljeni radovi će se na biciklima dijeliti slučajnim prolaznicima po uzoru na američke Paperboys dostavljače novina kao originalnu ideju Papergirl projekta.