Pavel&Tedi Spalato "Ne daj na nas"

Pavel&Tedi Spalato "Ne daj na nas"

fotografija fb stranica grupe Pavel

Grupa Pavel nastupila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Ne daj na nas” u kojoj im se pridružio i jedan od najboljih vokala i gitarista na ovim prostorima – Tedi Spalato, kojeg mnogi smatraju "srcem i izvornim zvukom Dalmacije".

"“Ne daj na nas” klasična je, pomalo arhaična balada, čiju glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a produkcijiski i aranžmanski zaokružena je gudačima koje potpisuje Ante Gelo te nas zvukom vodi natrag na festivale 60-ih godina", kaže nam Aljoša Šerić. Dodaje kako je pjesma od samog početka zazivala nečiji drugi muški vokal, a nakon preslušavanja prve verzije pjesme, napamet im je odmah pao Tedi Spalato.

„Uvijek sam jako voljela njegov glas i način pjevanja, tako da ovaj duet ostvaruje neke moje glazbene snove. Pjesma je oplemenjena našom suradnjom na čemu smo mu kao Pavel zahvalni", dodaje Tonka.
Odrastajući u Splitu, Tonka i Aljoša zapravo su odrasli zajedno s Tedijevim glasom, pa kažu – kod njih nije bilo dvojbe s kim bi napravili suradnju u ovoj pjesmi.

Miks i master potpisuje Jere Šešelja, a "Ne daj nas nas" dobila je i svoju video ekranizaciju u režiji Radislava Jovanova Gonza koji je riječi pretočio u sliku.