Pavle Jovanović Quartet u Rundi

Pavle Jovanović Quartet u Rundi

Seriju koncerata novog hrvatskog jazza u okviru manifestacije Barutana 021 otvara Pavle Jovanović Quartet u subotu, 16. listopada u Pivnici Runda. Početak je u 21 sat. Ulaz je slobodan .

Pavle Jovanović Quartet svira mračnu i energičnu, originalnu muziku koja se temelji na jeziku jazza i improvizirane muzike. Sastav svira kontrolirano a eksplozivno i možda je najizrazitija karakteristika njihove muzike, kako bi to rekao filozof Goran Starčević – »sloboda izborena vještinom vrhunskog zanatstva«. Uz Pavla Jovanovića, gitarista i kompozitora koji se iskazao djelujući u nekonvencionalnijim, eksperimentalnijim, avanturističkijim sastavima-kolektivima i projektima vrlo živog novog hrvatskog jazza (Cromatik 5, PEEK 3, Abstract Construction Collective), surađujući s Grgurom Savićem, Krunoslavom Levačićem, Lukom Žužićem, Zoranom Šćekićem, Nenadom Sinkauzom i drugima, u kvartetu sviraju renomirani jazz muzičari mlađe i srednje generacije – Vojkan Jocić na saksofonu, Ivar Roban Križić na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima. U toj postavi sastav snima album »Fallout« s autorskim skladbama Pavla Jovanovića koji bi trebao biti objavljen uskoro.
Dogovarajući nastup s vlasnikom jednog zagrebačkog jazz kluba, Pavle mu je prije koncerta u poruci napisao: »Sviramo originale moje! Bit ćemo najbolji!«
Na koncertu u Osijeku Ivara Robana Križića na kontrabasu će zamijeniti Zvonimir Šestak. Kvartet će tako nastupiti u sastavu:
Pavle Jovanović - el. gitara
Vojkan Jocić - tenor saksofon
Zvonimir Šestak - kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi