Pili i vozili - zaustavljeno 30 vozača

Pili i vozili - zaustavljeno 30 vozača

Od 22. do 24. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 30 vozača (23 vozača osobnih automobila, 5 vozača bicikla i 2 vozača motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 23. svibnja u 20 sati u Osijeku, u Ulici Šandora Petefija, kada je u prometu zaustavljen 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,86 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Osim alkohola evidentirano je još 380 prekršaja od čega 229 prekoračenja brzine kretanja vozila, 41 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje izuzimanja krvi i urina zbog utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu i 80 ostalih prekršaja.
U petak, 22. svibnja u ponoć, na južnoj obilaznici, u nadzoru prometa zaustavljen 21-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovca, koji je upravljao osobnim automobilom te se kretao brzinom od 195 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i određena su mu 3 negativna prekršajna boda.