Piližota primio ravnatelje škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke

Piližota primio ravnatelje škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke Piližota primio ravnatelje škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke

Foto: Stjepan Filipović

U sklopu Erasmus + programa u Osijeku borave učitelji, učenici te ravnatelji partnerskih škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Grčke. Domaćini su im njihovi prijatelji iz OŠ Jagode Truhelke iz Osijeka.

"Osnovna škola Jagode Truhelke koja je jedna od tri najstarije škole u Osijeku sudjeluje u nekoliko EU projekata. Još davne 2011. su u prvom projektu sudjelovali s jednom osnovnom školom iz Budimpešte, a ove i tijekom sljedeće godine uključeni su u jedan europski projekt kroz program Erasmus+ koji uključuje suradnju pet škola iz Europske unije a nositelj je škola iz Belgije dok su ostale škole  iz Italije, Španjolske i Grčke. Kako smo i mi u tom dijelu napravili velike iskorake, bit će održane razne radionice na temelju robotike, kulturne baštine, i svega onog što obuhvaća steam a to je znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika. Možemo jednostavno reći da je geslo Projekta "Steam - spoj znanosti i umjetnosti. U ovome trenutku nisu nazočni učenici ovih škola nego učitelji, stručni suradnici i ravnatelji", rekao je Boris Piližota.