Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom

Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom

Pred nama je posljednja premijera Osječkoga ljeta kulture i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, vesela predstava "Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom". Umjesto u srijedu, predstava će premijerno biti izvedena u četvrtak, 12. srpnja u 21 sat.

"Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom" zanimljiv je naslov teksta njemačkog dramatičara Ulricha Huba. Bio je najizvođeniji dječji dramski tekst u Njemačkoj u sezoni 2000./2001., a autor je dobio nagradu Niederlandische-Deutscher Kinder und Jugenddramatikerpreis 2001. U Hrvatskoj ga je otkrio redatelj Damir Mađarić i predložio uprizorenje Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Tako smo dobili posljednju ovosezonsku i ovoljetnu premijeru Dječjeg kazališta i OLJK-a.
Priča kaže da je kratkovidni krt (Ivica Lučić) sebi za rođendan naručio kolač sa sirom, ali dva pingvina (Areta Ćurković i Srđan Kovačević) su ga odavno pojela. I što sad? Na nadomjestak ne mogu ni pomisliti jer pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom! Onda se još pojavi i kokoš s usisavačem (Kristina Fančović) i kaosu nema kraja.
"Apsurdni kazališni komad pun čudnih situacija i smiješnih slika, ali o ozbiljnim ljudskim slabostima: prepuštanje iskušenju, prekoračenje postavljenih granica, ignoriranje zabrana i konačno ne preuzimanje odgovornosti. To ne važi samo za djecu od šest godina već za sve lako povodljive i zavedene ljude koji život ne uzimaju toliko ozbiljno.", zapisao je Damir Mađarić.
Scenografkinja je predstave Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, glazbu su napisali Miroslav i Gordana Evačić.

Premijera je u četvrtak, 12. srpnja u 21 sat, a u srijedu prije utakmice možete pogledati javnu generalnu probu u 18 sati.

Premijera Pingvini