Pješačenjem za prava životinja

Pješačenjem za prava životinja

Vedran Romac krenuo je na putovanje od Osijeka do Zagreba pješice kako bi za Uskrs skrenuo pozornost na čovjekovo ubijanje životinja.

Vedran Romac, dipl. soc. radnik, zagovaratelj je prava životinja i autor ciklusa predavanja pod nazivom “Priče iz tanjura”. On želi na specifičan način skrenuti pozornost javnosti na temu još jednog svog predavanja naslovljenog "Ljuska jajeta". Zato je danas nešto prije podneva krenuo iz Osijeka na put do Zagreba, ali pješice. Vedran nije sportaš niti planinar već predavač koji želi, za njega vrlo napornim hodanjem i dugim putem, potaknuti građane da čuju njegovu poruku mira i suosjećanja prema svim živim bićima, posebice životinjama čije živote čovjek nemilice gasi za svoje potrebe. 

14042014277.jpg14042014283.jpg

 

 

 

 

 

 

“Ako je ljuska jajeta slomljena iznutra - život počinje. Ako je ljuska jajeta slomljena izvana - život prestaje”, pojašnjava Vedran svoju ideju da uoči Uskrsa krene na pješačenje od Osijeka do Zagreba, a za polaznu je točku odabrao Sklonište za napuštene životinje u Nemetinu. Pred njim je 270 kilometara koje planira prepješačiti u tjedan dana. Ne zna hoće li uspjeti  i što ga sve na putu čeka, no spreman je hodati za svinje, krave, kokoši i sve ostale životinje koje ne mogu govoriti za sebe, ali i za sve ljude koji žele čuti poruku koja im može promijeniti pogled na svijet pa i smisao postojanja.

Kako će putovanje proći, što će na njemu doživjeti i kakvu poruku prenijeti saznat ćemo na cilju, predavanju "Ljuska jajeta" u ponedjeljak, 21. travnja u 18 sati u hotelu Regent Esplanade Zagreb. 

14042014287-x.jpg

Vedran Romac