Plesnjak za Gabi

Plesnjak za Gabi

Kako bi se prikupila financijska sredstva za operaciju male Gabrijele osmišljen je humanitarni party koji se održava 8. lipnja u Šećeranskom domu u 20 sati.

Petogodišnja Gabi dobila je još jednu priliku za izlječenja. 7. lipnja bit će hospitalizirana u KBC-u Rebro u Zagrebu, gdje će se obaviti svi potrebni pregledi i pretrage prije još jednog odlaska u austrijski Linz.

Operativni zahvat na srcu djevojčice predviđen je za 10. lipnja u tamošnjoj klinici Landes Frauen und Kinder, gdje će se ponovno voditi bitka za liječenje srca malene Gabriele, točnije, bit će joj ugrađeni stentovi koji bi trebali riješiti problem svakodnevnog umora zbog suženja plućnih žila.

Prve je dvije operacije Gabriela je ondje prošla uz potporu svojih roditelja Sanele i Marina, koji su, zahvaljujući dobrim ljudima i njihovoj financijskoj pomoći, neprestano bili uz nju. Oboje nezaposleni i nisu mogli sami financirati 58 dana dug boravak u Linzu, a poziv za prvu humanitarnu akciju pomogao je roditeljima da u teškim i neizvjesnim trenutcima budu uz svoju djevojčicu. Unatoč tome što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokrio troškove njezine operacije, boravak uz svoje dijete treći put Varvodići ne mogu sami financirati.

Kako bi prikupili financijska sredstva Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Humanitarna udruga “Od mene za tebe” i ŠPU Feniks organiziraju humanitarni party koji je na rasporedu je 8. lipnja U Šećeranskom domu s početkom u 20 sati.

Organizator Zoran Lacković slaže se da sudbina djevojčice koja na srcu ima rupu od 1,5 centimetara ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. - Gabrielina majka članica je ŠPU-a Feniks i puno je puta sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama za drugu djecu. Sad je pomoć potrebna njoj i bilo bi mi osobno drago da se uključi što više ljudi - rekao je Lacković.

Sav će prihod od ulaznica, čija je cijena deset kuna, biti doniran obitelji Varvodić. Nastupaju Zita i Zdenko Rončević te TS Zlatni klas.