Pobjeda vrijedna ostanka u 1. ligi

Pobjeda vrijedna ostanka u 1. ligi

Rukometašice Osijeka pobijedile su u subotu u Zrinjevcu Varaždinsku Koku u sklopu 22. kola 1. HRL za žene 25:24 i time osigurali ostanak među najboljima i u sljedećoj sezoni.

Nakon poraza protekloga tjedna protiv ekime Zrinski 22:18, gdje su se ipak realnije mogli očekivati bodovi, u Osijek je stigla varaždiska Koka. Ekipa je to koja je sigurna u sredini prvenstvene ljestvice i koja tradicionalno stremi vrhu, no oslabljene Osječanke nisu se dale. Pred domaćom publikom kroz cijelu su utakmicu držale "aktivan" rezultat, a na poluvremenu je bilo 13:12 za gošće. Utakmica je odlučena u posljednje četiri minute susreta, a u završnicu se ušlo rezultatom 22:22. Osječanke su se bolje snašle, čemu su pridonijele iskusne Jelena Crnov i Anita Miškić, a odličnim obranama priključila im se mlada vratarka Ivana Stevanović, kao i ostale mlade igračice.

Najučinkovitija na susretu bila je igračica Koke Ivana Dežić s 12 golova, a u redovima Osijeka Jelena Crnov je postigla devet golova. Kako je istaknula najbolja igračica ŽRK Osijek Jelena Crnov, ovom pobjedom osiguran je ostanak u društu najboljih ekipa Hrvatske: "Bilo je teško i do samog kraja neizvjesno ali isplatili su se svi dosadašnji porazi i gubljenje živaca. Skupile smo glave i pokazale da stvarno možemo i zaslužujemo ostati u prvoj ligi. Ako možemo igrati protiv Koke koja je u samom vrhu, onda nije upitno sve ovo ostalo. Mislim da smo sada stvarno zapečatili ostanak u prvoj ligi i do kraja možemo igrati bez pritiska, tako da može biti još samo bolje."

Iskusna Anita Miškić također je bila vrlo zadovoljna ovom pobjedom, a pohvalila je borbenost mladih igračica: "Nismo ni mi očekivali pobijedu, međutim sav dosadašnji trud se isplatio, a realizacija konačno popravila. Čestitala bih svim curama jer ipak je Koka jedna jako kvalitetna ekipa, a do izražaja je došla naša kvaliteta i srčanost. Izdvojila bih malu Ivanu Stevanović koja je odlično branila, ali i ostatak ekipe je bio izvrstan. S ova dva boda sigurno ostajemo u Prvoj ligi i nagodinu i još jednom čestitam svima."

dsc_1290.jpg

Slavlje osječanki dovoljno govori o velikom značenju ove pobjede. Do kraja prvenstva ostala su još 4 kola, a u sljedećem kolu Osječanke gostuju u Splitu.

ŽRK Osijek - Jelena Crnov

ŽRK Osijek - Anita Miškić